Waldorfsalat

Waldorfsalat hører til på julens koldtbord og sammen kalkunmiddagen.

Ingredienser

Waldorfsalat

  • 1 dl Valnøtter
  • 3 ss Olivenolje
  • 2 ss Majones
  • 2 ss Yoghurt naturell
  • 1 ss Sitronsaft
  • 1 ts Dijonsennep
  • Flaksalt og nykvernet pepper
  • 3 dl Røde druer
  • 1 stk Grønt eple
  • 3 stilker Stangselleri
  • 1 neve Frisk persille

Slik gjør du

  1. Rist valnøttene gylne i en tørr stekepanne over middels varme og grovhakk dem. Rør sammen olje, majones, yoghurt, sitronsaft og sennep.
  2. Smak til med salt og pepper. Del druene i to på langs. Skjær eplet i tynne skiver, deretter i tynne staver og finsnitt stangsellerien.
  3. Vend alt sammen med halvparten av nøttene og persillen - resten topper du salaten med ved servering.