Vitello tonnato-saus

Server til kylling, kalkun med en grønn salat

Ingredienser

Vitello tonnato-saus

  • 1 boks tunfisk i olje 200 gr
  • 5 ansjosfilet
  • 2 egg kokt i 2 minutter
  • 2 ss sitronsaft
  • 0,5 sitron, revet skall
  • 2 ss kapers og 1ss lake
  • 0,5 ss olivenolje
  • 1 kvernet svart pepper

Slik gjør du

  1. Bland alle ingrediensene med en stavmikser, bortsett fra
olivenoljen, til en jevn blanding, hell i olivenoljen i en tynn stråle
under stadig røring til sausen tykner og blir jevn. Smak til med svart
pepper og evt. litt ekstra sitronsaft.
Server til kylling, kalkun, med en grønn salat.
    Bland alle ingrediensene med en stavmikser, bortsett fra olivenoljen, til en jevn blanding, hell i olivenoljen i en tynn stråle under stadig røring til sausen tykner og blir jevn. Smak til med svart pepper og evt. litt ekstra sitronsaft. Server til kylling, kalkun, med en grønn salat.