Rødløksmarmelade

Rødløksmarmelade er godt til mye av julematen, som for eksempel kald ribbe, restesandwicher av kalkun og medisterkaker.

Ingredienser

Rødløksmarmelade

  • 3 stk Rødløk, i tynne skiver
  • 3 ss Olivenolje
  • 1 ts Kajennepepper
  • 1 ts Cumin
  • 1 ts Revet ingefærrot
  • 1 ts Hvitvinseddik
  • 0,5 dl Balsamicoeddik
  • 3 ts Brunt sukker

Slik gjør du

  1. Ha oljen i stekepannen og rør inn krydderet. Ha i løkskivene og la det surre i oljen til løken er blank og myk.
  2. Tilsett hvitvinseddik og balsamicoeddik og la det koke inn over svak varme. Tilsett brunt sukker og la det surre med, til sukkeret er oppløst og blandingen er karamellisert.
  3. Smak eventuelt til med mer krydder. Ha blandingen på et lite syltetøyglass, avkjøl og sett på lokk. Oppbevares kjølig.