Puré av sellerirot og eple

Ha eplebiter i sellerirotpuréen for å tilføre litt herlig syrlighet og sødme til et ellers tradisjonelt tilbehør. Smaker spesielt godt til viltkjøtt!

Ingredienser

Sellerirot- og eplepuré

  • 400 g Sellerirot, renset
  • 2 stk Epler, gjerne norske
  • 1 dl Creme Fraiche eller fløte
  • 2 ss smør eller myk margarin
  • Salt og pepper, smak til
  • 0,5 ss Basilikum, til pynt

Slik gjør du

  1. Skjær selleriroten i jevne, små biter.
  2. Skrell eplene, fjern kjernen og kutt i terninger.
  3. Ha alt over i en kasserolle og fyll på med vann til det dekker alle ingrediensene.
  4. Gi det et oppkok og la det koke videre til sellerirotbitene er møre, ca. 20 minutter. Sjekk underveis med en kniv, Bitene skal være møre når de er klare.
  5. Hell av kokevannet, og damp sellerien tørr.
  6. Ha i crème fraîche og smør. Kjør blandingen til en glatt puré, med stavmikser eller en hurtigmikser.
  7. Smak til med salt og pepper. Pynt gjerne med et par epleskiver eller friske urter ved servering.