Vegetarisk pastasaus

Ingredienser

  • 2 stk Gulrøtter
  • 0,5 dl Vann
  • 0,5 stk Squash
  • 1 stk Løk
  • 2 fedd Hvitløk
  • 0,5 stk Stangseleri
  • 1 boks Hakket tomat (390g)
  • 2 ts Tomatpuré
  • 2 ts Balsamicoeddik
  • 6 ss Røde linser
  • 3 ss Hakkede valnøtter
  • Flaksalt

Slik gjør du

  1. Finhakk løk og hvitløk og fres det i en bred kjele til det er blankt. Ha i litt salt og tomatpuré, la det steke i to minutter for å få ut råsmaken av tomatpureen.
  2. Riv gulrot og squash, finhakk stangselleri og ha alt i kjelen. Ha i hakket tomat og vann. Kok i ca 20 minutter.
  3. Ha i linser og smak til med salt.
  4. Topp med hakkede valnøtter og revet parmesan. Serveres med fullkornspasta.