Blåskjell i eplejuice og kokosmelk

Ingredienser

Dette trenger du

  • 1 kg blåskjell
  • 0,3 stk rød chili
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 stk sjalottløk
  • 20 g smør
  • 2 stk gulrøtter
  • 1 stk fennikel
  • 3 dl eplejuice
  • 1 boks lett kokosmelk
  • 1 stk grønnsaksbuljong
  • 1 stk lime
  • 0,5 potte koriander
  • grovt brød til servering

Slik gjør du

  1. Skrubb blåskjellene. Ta bort skjegget og fjern knuste blåskjell.
  2. Ta frem en stor gryte. Finhakk chili, hvitløk og sjalottløk. Varm smøret og ha løkblandingen i gryta. La det småsurre så smakene setter seg.
  3. Strimle gulrøtter og fennikel tynt og ha det oppi løkblandingen. La det surre i noen minutter til løken er blank og myk.
  4. Ha i eplejuice, kokosmelk og grønnsaksbuljong. La det koke opp og tilsett deretter blåskjellene. Legg på lokk. Når skjellene har åpnet seg er de ferdige. Blåskjell som ikke åpner seg må fjernes. Meget viktig!
  5. Del opp lime i båter og pynt på toppen. Server blåskjellene varme med grovt brød, lime og frisk koriander.