Blåskjell i eplejuice og kokosmelk

Ingredienser

Dette trenger du

  • 1 kg blåskjell
  • 0,3 stk rød chili
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 stk sjalottløk
  • 20 g smør
  • 2 stk gulrøtter
  • 1 stk fennikel
  • 3 dl eplejuice
  • 1 boks lett kokosmelk
  • 1 stk grønnsaksbuljong
  • 1 stk lime
  • 0,5 potte koriander
  • grovt brød

Slik gjør du

  1. Skrubb blåskjellene. Ta bort skjegget og annen tang fra skjellet og kast knuste blåskjell. Dette er viktig.
  2. Ta frem en stor gryte. Finhakk chili, hvitløk og sjalottløk. Varm smøret og ha løkblandingen i gryta. La det surre i noen minutter på medium varme så smakene setter seg.
  3. Strimle gulrøtter og fennikel tynt og ha det oppi løkblandingen. La det også surre i noen minutter til løken er blank og myk.
  4. Ha i eplejuice, kokosmelk og grønnsaksbuljong. La det koke opp og tilsett deretter blåskjellene. Legg på lokk. Når skjellene har åpnet seg er de ferdige, dette tar gjerne rundt 3-5 minutter men kan gå fortere så følg med. Blåskjell som ikke åpner seg må fjernes, og skal ikke spises.
  5. Del opp lime i båter og pynt på toppen. Server blåskjellene varme med grovt brød, lime og frisk koriander.