Grillet pinsabrød med erteguacamole og syltet sjalottløk

Grillet pinsabrød med kremet erteguacamole, syltet sjalottløk og ferske reker – en smakfull og fargerik rett som passer perfekt til forrett eller sommerlunsj.

Ingredienser

Du trenger

  • 2 stk pinsabrød
  • ferske reker

Mole:

  • 2 stk avokado
  • 5 dl frosne erter
  • 2 ss rømme
  • 2 ss olivenolje
  • 1 stk hvitløksfedd
  • 0,5 potte koriander
  • 0,5 ts havsalt
  • 1 4-5 dråper tabasco

Løkpickles

  • 3 dl vann
  • 1,5 dl sukker
  • 0,8 dl eddik
  • 2 stk laurbærblad
  • 0,5 ts allehånde
  • 5 stk sjalottløk
  • 1 5-6 knuste pepperkorn

Slik gjør du

  1. Del og grav ut avokadoen og tin ertene. Miks alle ingredienser med en stavmikser, til en kremete guacamole. Smak til med salt og tobasco.
  2. Kok opp vann, sukker og eddik med krydderet, avkjøl litt.
  3. Skrell og skjær løk i tynne skiver. Ha i glass, hell over lake og sett kaldt i minst 1 time.
  4. Grill pinsabrød, topp med erteguacamole, syltet løk og reker.