Reker og ris med koriander og lime

Dette er en av de enkleste og raskeste rettene som alltid leverer masse smak, og er perfekt til hverdagsrushet til å få mat på bordet!

Ingredienser

Reker med koriander og lime

  • 3 ss Olivenolje
  • 1 stk Stor sjarlottløk, finhakket
  • 1 stk Rød paprika, kuttet i tynne strimler
  • 2 fedd Hvitløksfedd, finhakket
  • 0,5 kopp Fersk koriander, hakket
  • Saften av en lime
  • 0,5-1 ts Cumin (etter smak)
  • 450 g Rensede reker
  • 2,5 dl Clausthaler Classic alkoholfri øl
  • Salt og pepper

Ris med koriander og lime

  • 2,5 dl Jasminris
  • 5 dl Vann
  • 2 ss Smør
  • Skallet og saften av 0,5-1 lime (etter smak)
  • 0,5 kopp Fersk koriander, hakket

Slik gjør du

  1. Varm olivenolje i en stor panne eller wok. Fres løk, paprika og hvitløk til de er mør men ikke brun.
  2. Tilsett cumin etter smak og fres til den blir duftende. Krydre med salt og pepper.
  3. Tilsett 2,50 dl Clausthaler Classic alkoholfri øl og la den koke til halvparten av væsken er fordampet.
  4. Tilsett rekene og stek de til de er rosa på alle sider. Tilsett hakket koriander og saften av 1 lime og bland sammen.
  5. Server over ris med limebåter, mer hakket fersk koriander og avocadostrimler.
  6. Kok opp vannet med en god klype salt, og tilsett smør og ris i vannet. Dekk til, senk varmen og la småkoke til risen er ferdig (rundt 20 minutter, les på pakken).
  7. Rør inn limeskall, limesaft og fersk koriander rett før servering.