Svinesticks med grillede cherrytomater og sitrusyoghurt

En syrlig yoghurt smaker godt til svinesticksen i denne retten.

Ingredienser

  • 2 pk Folkets svinesticks med pepper
  • 1 pk Naanbrød

Grillede cherrytomater

  • 350 g Romantica-tomater
  • 4 ss Olivenolje
  • 1 ts Malt cumin
  • 1 ts Malt koriander
  • 0,5 ts Brunt sukker
  • 3 fedd Hvitløk
  • 1 neve Frisk timian
  • Flaksalt og nykvernet pepper
  • 0,5 stk Sitron

Sitrusyoghurt

  • 0,5 stk Sitron
  • 3 dl Gresk yoghurt
  • 0,5 ts Chilipulver

Slik gjør du

  1. Varm opp grillen. Grill sticksene over direkte varme til de har fått fine grillmerker og så vidt er gjennomstekt. Varm brødene over indirekte varme.
  2. Smør sitrusyoghurten utover et serveringsfat og legg på grillede tomater. Pass på å få med all den gode oljen og grillsaften. Topp gjerne med litt ekstra timianblader
  3. Legg klart et dobbelt ark med aluminiumsfolie og legg på tomater på stilk, olje, cumin, koriander, sukker, hvitløk skåret i tynne skiver og timian. Spar litt til pynt.
  4. Dryss over en god klype salt, pepper og finrevet skall av en halv sitron. Vend alt forsiktig sammen og lukk foliepakken.
  5. Grill tomatene over indirekte varme til de har sprukket opp og fått litt farge.
  6. Rør sammen yoghurt, en god klype salt og finrevet skall fra resten av sitronen. Sett det kaldt og server sammen med sticksene og brødet.