Aspargessuppe med koriander

Gir deg mye kalsium

Ingredienser

Aspargessuppe

  • 1,5 bunt Asparges ca. 500 g
  • 4 stk Sjalottløk
  • 2 ss Olje
  • 1 dl Hvitvin (m/u alkohol)
  • 2 dl Fløte
  • 2 dl Creme fraiche
  • 6 dl buljong 6 dl vann og 1 terning
  • Salt
  • Pepper

Slik gjør du

  1. Kok 4 asparges i 2 min. Hell av vannet og legg dem til side. Skrell resten av aspargesene og kutt dem i 2 cm store biter. Skrell og hakk løk og la den surre i olje til den er myk. Hell over vin og buljong, la det koke opp. Tilsett fløte, crème fraîche og aspargesbiter. La det småkoke i 5 min og kjør suppen glatt med stavmikser.
  2. Smak til med salt og pepper. Skjær de 4 hele aspargesene du har lagt til side på langs i tynne skiver og pynt suppen med dem og frisk dill.