Ingredienser
Suppe
-
2
bokser
asparges med lake
-
200
g
laksefilet
-
3
stk
sjalottløk
-
2
fedd
hvitløk
-
0,5
stk
sitron
-
1
dl
kremfløte
-
8
dl
melk
-
olivenolje
-
1
ts
salt
-
1
neve
dill
-
kvernet sort pepper
-
godt brød
Slik gjør du
-
Skrell og finhakk hvitløk og sjalottløk og fres løken i litt olivenolje.
-
Hell i asparges og lake fra boksene og tilsett kremfløte og melk. La det koke i 10-15 minutter. Smak til suppen med salt og sitronsaft og bruk stavmikser til den er helt glatt. Skjær laksefileten i tynne skiver og tilsett salt og pepper. Finhakk dillen.
-
Fordel rå lakseskiver i dype tallerkener, strø på dill og små biter av brød. Hell suppen over laksen som dermed tilbere- des direkte i skålen.