Aspargessuppe med laks og dill

Sunt og godt!

Ingredienser

Suppe

  • 2 bokser asparges med lake
  • 200 g laksefilet
  • 3 stk sjalottløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 0,5 stk sitron
  • 1 dl kremfløte
  • 8 dl melk
  • olivenolje
  • 1 ts salt
  • 1 neve dill
  • kvernet sort pepper
  • godt brød

Slik gjør du

  1. Skrell og finhakk hvitløk og sjalottløk og fres løken i litt olivenolje.
    Skrell og finhakk hvitløk og sjalottløk og fres løken i litt olivenolje.
  2. Hell i asparges og lake fra boksene og tilsett kremfløte og melk. La det koke i 10-15 minutter. Smak til suppen med salt og sitronsaft og bruk stavmikser til den er helt glatt. Skjær laksefileten i tynne skiver og tilsett salt og pepper. Finhakk dillen.
    Hell i asparges og lake fra boksene og tilsett kremfløte og melk. La det koke i 10-15 minutter. Smak til suppen med salt og sitronsaft og bruk stavmikser til den er helt glatt. Skjær laksefileten i tynne skiver og tilsett salt og pepper. Finhakk dillen.
  3. Fordel rå lakseskiver i dype tallerkener, strø på dill og små biter av brød. Hell suppen over laksen som dermed tilbere- des direkte i skålen.