Aspargessuppe

Gir deg mye k-vitamin, kostfiber og kalsium.

Ingredienser

Aspargessuppe

  • 20 g smør
  • 4 stk Sjalottløk
  • 4 stilker Stangselleri
  • 2 dl Kremfløte
  • 3 dl Helmelk
  • 15 dl Vann
  • 2 terninger Grønnsaksbuljong
  • 2 bunter Asparges
  • 0,5 stk Sitron
  • Salt og pepper

Salat

  • Toppene fra aspargesen
  • 1 pakke Sukkererter
  • 1 neve frisk basilikum
  • 0,5 skall av en halv sitron

Slik gjør du

  1. Varm smør i en stor kjele. Hakk sjalottløk og stangselleri i mindre biter. Surr det mykt i smøret. Ha i fløte, melk og vann. Smuldre i buljong. la det koke opp pa° middels varme. Skrell asparges og del dem i mindre biter. Ta vare pa° toppene til pynt. Ha aspargesbitene i gryten og la dem koke sammen med suppen i ca. 10 min. na°r grønnsakene er myke, kjører du suppen glatt med stavmikser. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
  2. Kok aspargestoppene i 1 min og skyll med iskaldt vann. Strimle sukkererter og bland dem sammen med basilikum og aspargestopper. Tilsett gjerne litt revet sitronskall for mer smak. Hell suppen i dype ska°ler og topp med sukkererter, basilikum og aspargestopper.