Aspargessuppe
Gir deg mye k-vitamin, kostfiber og kalsium.
20-40 min
MiddelsSlik gjør du
Aspargessuppe
- Varm smør i en stor kjele. Hakk sjalottløk og stangselleri i mindre biter. Surr det mykt i smøret. Ha i fløte, melk og vann. Smuldre i buljong. la det koke opp pa° middels varme. Skrell asparges og del dem i mindre biter. Ta vare pa° toppene til pynt. Ha aspargesbitene i gryten og la dem koke sammen med suppen i ca. 10 min. na°r grønnsakene er myke, kjører du suppen glatt med stavmikser. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Salat
- Kok aspargestoppene i 1 min og skyll med iskaldt vann. Strimle sukkererter og bland dem sammen med basilikum og aspargestopper. Tilsett gjerne litt revet sitronskall for mer smak. Hell suppen i dype ska°ler og topp med sukkererter, basilikum og aspargestopper.