Ingredienser
Bakt paprikasuppe
-
4
stk
røde paprika
-
2
ss
Olivenolje
-
1
stk
gul løk
-
1
fedd
Hvitløk
-
7
dl
vann
-
1
stk
klar kjøttbuljong
-
2
dl
lett creme fraiche 10%
-
Salt
-
Pepper
-
1
dl
ristede mandler
-
1
neve
frisk timian
Slik gjør du
-
Sett ovnen på 200 grader.
Del paprikaene på midten,
ta ut frøene og vask godt.
-
Legg paprikabitene med
skinnet opp på et bakebrett
dekket av bakepapir. Skrell
løk og hvitløk. Del i båter
og fordel på papiret rundt
paprikabitene. Drypp over olje.
Stek i ovnen til paprikaen har
fått sort skinn, ca. 15 min.
-
Dra skinnet av paprikabitene
og legg alle grønnsakene i en
kasserolle. Hell over vann og
buljong. Kok opp. Del mandlene
i biter eller flan. Kjør suppen
glatt med stavmikser.
-
Rør i crème fraîche til slutt.
Smak til med salt og pepper.
Server suppen med mandler og
timian.