Hønsesuppe med persille, sellerirot og sennep

Hønsesuppe med persille, sellerirot og sennep

Du kan fryse ned resten av hønsekraften og bruke den en annen gang. For hvit saus, søk etter «oppskrift på hvit saus» i søkefeltet øverst på siden.

Over 60 min
Middels

Slik gjør du

  1. Del opp hønen på midten og ha den i en stor kasserolle. Fyll opp med vann. Tilsett laurbærbladene og la det koke opp. la det småkoke i ca. 1,5 time, eller til den tykkeste delen er ca. 82 grader.
  2. Del gul løk, stangselleri og sellerirot i mindre skiver. Når det er ca. 15 min igjen av koketiden har du grønnsakene i kasserollen.
  3. Sil av kraften fra hønen. Ha 5 dl av kraften i en ny kasserolle sammen med hvit saus, dijonsennep, sitronsaft og estragon. La alt koke opp. Del opp kjøttet fra fuglen i mindre biter. Fordel de kokte grønnsakene i fire dype boller. Hell over suppen og avslutt med hønsekjøtt og masse deilig hakket persille.