Kald suppe av tomat og vannmelon med grapefrukt

Suppen kan serveres med reker. Eventuelt kan man droppe grapefruktmarinaden og drikke den som iskald juice i hagen.

Ingredienser

  • 200 gr Tomater, små og gode
  • 1 kg Vannmelon
  • 1,5 ts Sambal oelek
  • 1 Sitron, revet skall og saft
  • Salt
  • Pepper

Grapefruktmarinade

  • 2 Grapefrukt
  • 0,5 dl Olivenolje
  • 1 ss Flytende honning
  • 1 neve Gressløk

Slik gjør du

  1. Skjær tomater grovt og ha dem i en mikser. Fjern stener fra vannmelonen så godt det lar seg gjøre og ha den i mikseren sammen med sambal oelek og skall og saft fra sitronen.
  2. Miks til en suppe. Sil suppen og smak til med pepper og salt. Sett den i kjøleskapet.
  3. Skrell og skjær ut fileter fra grapefrukten, ha dem i en bolle. Klem ut resten av juicen i bollen. Ha i honning, og hakket gressløk. Salte og pepre. Hell suppen i skåler eller glass, topp med grapefruktmarinade.