Krydret gulasjsuppe med linser og kjøttdeig av storfe

Denne krydrede suppen er perfekt på litt kjølige høstdager.

Ingredienser

Krydret gulasjsuppe med linser og kjøttdeig av storfe

  • 400 g Kjøttdeig
  • 500 g Gulrøtter
  • 1 Paprika
  • 4 fedd Hvitløk
  • 3 dl Linser røde
  • 2 ss Tomatpure
  • 3 ts Cumin malt
  • 3 ts Paprikapulver
  • 1 klype Cayennepepper malt
  • 2 ss Olivenolje
  • 7,5 dl Vann
  • 5 dl Tomatjuice
  • 0,5 Sitron
  • 1 bunt Kruspersille
  • Salt
  • Pepper

Slik gjør du

  1. Skrell gulrot, skjær paprika og gulrot i terninger. Skrell og skjær hvitløk i tynne skiver.
  2. Legg gulrot, paprika, hvitløk, tomatpuré og tørre krydder i en kasserolle, la det frese med litt olivenolje i et par minutter.
  3. Tilsett kjøttdeig og fres et par minutter til. Tilsett vann og tomatjuice og la det koke opp under lokk.
  4. Ta av lokket og la suppen få putre forsiktig i ca. 20-25 minutter – tilsett linsene de siste 5 minuttene.
  5. Smak til med presset sitron, salt og pepper. Strø over hakket bladpersille.