Ingredienser
-
3
Persillerot
-
1
Gul løk
-
1
fedd
Hvitløk
-
2
ss
Olje
-
2
bokser
Maiskorn
-
5
dl
H-melk
-
5
dl
Vann
-
2
terninger
Grønnsakbuljong
-
1
Sitron
-
Hvit pepper
-
Salt
-
Vårløk
-
Bladpersille
-
50
g
Grana padano
Slik gjør du
-
Skrell persillerøtter og hakk dem små biter. Skjær løk og hvitløk i tynne skiver. Surr alt i litt olje i en stor kjele i ca 10 min. Ha i mais og rør. Hell i melk og vann. La koke opp og tilsett grønnsaksbuljong. Småkok til persillerøttene er myke. Kjør glatt med stavmikser direkte i kjelen. Smak til med sitronsaft, pepper og ev litt salt. Server suppen med ringer av vårløk, finhakket persille og revet grana padano (parmesan).