Maissuppe med vårløk og persille

Tips: det går fint å bytte ut H-melk med ekstra lettmelk dersom du ønsker en litt magrere suppe.

Ingredienser

  • 3 Persillerot
  • 1 Gul løk
  • 1 fedd Hvitløk
  • 2 ss Olje
  • 2 bokser Maiskorn
  • 5 dl H-melk
  • 5 dl Vann
  • 2 terninger Grønnsakbuljong
  • 1 Sitron
  • Hvit pepper
  • Salt
  • Vårløk
  • Bladpersille
  • 50 g Grana padano

Slik gjør du

  1. Skrell persillerøtter og hakk dem små biter. Skjær løk og hvitløk i tynne skiver. Surr alt i litt olje i en stor kjele i ca 10 min. Ha i mais og rør. Hell i melk og vann. La koke opp og tilsett grønnsaksbuljong. Småkok til persillerøttene er myke. Kjør glatt med stavmikser direkte i kjelen. Smak til med sitronsaft, pepper og ev litt salt. Server suppen med ringer av vårløk, finhakket persille og revet grana padano (parmesan).