Nudelsuppe med fennikel, reker og torskefilet

I supper kan du nesten putte alt. Noen har til og med forsøkt å koke suppe på en spiker! For det er det med supper. Du kan lage verdens billigste og velsmakende budsjettsuppe, restesuppe og vegtarsuppe. Du kan lage den fort - eller veldig langsomt.

Ingredienser

  • 150 g Reker
  • 300 g Torskefilet
  • 2 Persillerøtter
  • 1 Gulrot
  • 3 fedd Hvitløk
  • 5 cm Ingefær
  • 0,5 Fennikel
  • Olivenolje til steking
  • 2 ts Hvitvinseddik
  • 1 l Vann eller grønnsaksbuljong
  • 1 Lime, revet skall
  • 150 g Nudler
  • Salt
  • Pepper

Slik gjør du

  1. Skrell og skjær persillerøtter og gulrot i skiver. Skrell og hakk hvitløk. Skrell og finhakk ingefær. Skjær fennikel i biter. Skjær torskefilet i terninger eller mindre biter. Fres persillerøtter, gulrot, hvitløk, fennikel og ingefær i litt olivenolje i en kasserolle. Hell over eddik og vann eller buljong. Kok opp og la det putre i ca. 5-10 minutter. Legg i nudler og torskefilet og la det putre i ytterligere noen minutter. Tilsett reker og revet skall av lime, salt og pepre og server med en gang.