Ingredienser
Suppe
-
0,5
stk
sellerirot
-
2
stilker
stangselleri
-
300
g
poteter
3-4 stk
-
0,5
stk
purreløk
-
2
pakker
bacon
i skiver
-
1
ts
gurkemeie
-
1
ts
cumin
-
1
dl
persille
hakket
-
1
boks
hvite bønner
kokte
-
8
dl
vann
Lokk
-
1
pakke
butterdeigark
-
1
stk
egg
lett vispet
-
salt
-
sort pepper
-
rømme
til servering
Slik gjør du
-
Sett ovnen på 225°. Skrell og skjær poteter, selleri og purre i grove terninger. Skjær baconet i strimler.
-
Stek bacon, poteter og grønnsaker, og tilsett krydder. Hell på vann og la det hele koke opp. Kok i ca. 15-20 minutter. Tilsett bønner og persille, og smak til med salt og pepper.
-
Fordel suppen på fire ildfaste skåler og skjær til fire butterdeigark som legges som lokk over suppen. Klem deigen rundt kantene og pensle med vispet egg og saltflak. Stek i ovnen til butterdeigen er hevet, sprø og gyllenbrun.