Rødbetesuppe med kesam

Bytt gjerne til kjøttbuljong og server med biffstrimler. Gir deg kostfiber, betakaroten og vitamin C.

Ingredienser

Rødbetesuppe

  • 1 stk gul løk
  • 1 ss smør
  • 2 stk poteter
  • 2 stk gulrøtter
  • 1 glass rødbeter i lake
  • 1 liter grønnsaksbuljong
  • 2 stk laurbærblad
  • nykvernet pepper
  • 2 dl kesam til servering

Slik gjør du

  1. Ha hakket løk i en stor kasserolle og stek den i smøret.
  2. Skrell og finhakk poteter og gulrøtter.
  3. Tilsett poteter, gulrøtter, buljong og laurbærblad i kasserollen.Kokes på middels varme i ca 30 min.
  4. Ta ut laurbærbladene. Tilsett hele glasset med rødbeter (uten lake). Mos alt glatt med stavmikser.
  5. Varm opp og smak til med pepper. Serveres med kesam og ferskt brød.
  6. 246 KCAL/PORSJ