Selleri og persillerotsuppe med skrei og reker

Torsken fra Barentshavet gjør seg godt i en kremet suppe.

Ingredienser

  • 400 g skrei i terninger
  • 3 stk store persillerøtter eller pastinakker
  • 0,5 stk sellerirot
  • 3 dl Kremfløte
  • 6 dl grønnsaksvann fra kokingen
  • 40 stk rensede reker
  • 1 bunt grovhakket persille
  • salt og pepper

Slik gjør du

  1. Kok persillerot/pastinakk og sellerirot i rikelig vann til de blir møre (ca. 15 min). Sil av vannet. Ta vare på 6 dl til suppen. Tilsett fløte og kjør det hele med en stavmikser til en jevn og fin suppe. Smak til med salt og pepper. Ha i torsken og la den trekke i suppen i ca. 3 til 4 min. Ha persille og reker i suppebollen og hell over suppen. Serveres med grovt brød.