Silkemyk blomkålsuppe med sesam, chili og lime

En blomkålsuppe kan faktisk pimpes opp! Prøv denne litt annerledes oppskriften for en ny og spennende smaksopplevelse.

Ingredienser

Suppe

  • 1 blomkålhode
  • 0,5 gul løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 0,5 rød chili
  • 1 lime
  • 1,5 ss sesamfrø
  • 6 dl vann
  • 4 dl melk
  • 2 dl mager creme fraiche
  • salt
  • sort pepper

Slik gjør du

  1. Del blomkålen i store biter. Skrell og hakk hvitløk, løk og chili.
  2. Stek blomkål, løk og chili i olivenolje i en kjele og tilsett melk og vann. Kok opp suppen og la det koke i ca. 15 minutter til alt er mørt. Tilsett crème fraîche og bruk stavmikser til suppen er helt glatt. Smak til med presset limejuice og sort pepper.
  3. Rist sesamfrøene lett i en varm stekepanne og sett til side.
  4. Hell suppen i skåler, strø over sesamfrø og drypp litt olivenolje over. Tips: Bruk suppen i fiskegrateng dagen etter, sammen med eksempelvis laks, sei og torsk.