Silkemyk blomkålsuppe med sesam, chili og lime

Deilig suppe med overraskende smaker!

Ingredienser

Suppe

  • 1 blomkålhode
  • 0,5 gul løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 0,5 rød chili
  • 1 lime
  • 1,5 ss sesamfrø
  • 6 dl vann
  • 4 dl melk
  • 2 dl mager creme fraiche
  • salt
  • sort pepper

Slik gjør du

  1. Del blomkålen i store biter og skrell og hakk hvitløk, løk og chili.
    Del blomkålen i store biter og skrell og hakk hvitløk, løk og chili.
  2. Stek blomkål, løk og chili i olivenolje i en kjele og tilsett melk og vann. Kok opp suppen og la det koke i ca. 15 minutter til alt er mørt. Rist sesamfrøene lett i en varm stekepanne og sett til side.
    Stek blomkål, løk og chili i olivenolje i en kjele og tilsett melk og vann. Kok opp suppen og la det koke i ca. 15 minutter til alt er mørt. Rist sesamfrøene lett i en varm stekepanne og sett til side.
  3. Tilsett creme fraiche og bruk stavmikser til suppen er helt glatt. Smak til med presset limejuice og sort pepper. Hell suppen i skåler, strø over sesamfrø og drypp litt olivenolje over.
  4. Tips: Bruk suppen i fiskegrateng dagen etter, sammen med f.eks. laks, sei og torsk.