Søtpotetsuppe med cumin og lime
Passer til laks, torsk, kylling og svin
20-40 min
MiddelsSlik gjør du
Søtpotetsuppe
- Skrell søtpotetene og kutt dem opp i grove biter. Rens løken og skjær den i båter. Finhakk hvitløken.
- Varm opp olje i en stor kasserolle. Stek søtpotet, løk og hvitløk til det har fått litt farge og løken har myknet.
- Finhakk en 1/2 rød chili og tilsett sammen med smør. Stek i ett minutt. Slå over 1 boks kokosmelk og 4 dl vann.
- Tilsett buljong og cumin og rasp ingefæren grovt i. Kok opp og la det småkoke til søtpotetene er møre.
- Kjør suppen glatt med stavmikser. Smak til med salt, pepper og limesaft. Pynt suppen med finhakket vårløk og koriander.
- Smaker godt med ristede sesamfrø og en klatt yoghurt.