Ingredienser
Squashsuppe
-
2
Grønne squash
-
3
fedd
Hvitløk
-
1
Løk
-
1,5
ss
Olivenolje
-
7
dl
Vann
-
1
ss
Hvitvinseddik
-
Salt
-
Pepper
-
1
ss
Creme fraiche
Sitrondillolje
-
1
Sitron
-
1
potte
Dill
-
0,8
dl
Olivenolje
Slik gjør du
-
Squashsuppe
Skyll squash og skjær den i terninger. Knus hvitløkfedd og skrell og hakk løk. Skjær av stilkene på dillen og ta vare på dem. Fres squash, hvitløk og løk i olivenolje. Hell på vann og eddik og legg ned dillstilkene.
La det hele koke i 10 minutter. Squashen skal bli myk, hell den så over i en blender, eller bland med en stavmikser. Bland suppen jevn med 1 ss crème fraiche. Tilsett salt og pepper. Hell opp i skåler og avslutt med sitrondilloljen.
-
Sitrondillolje:
Skjær skallet av sitronene og hakk kjøttet, ta ut steinene. Legg dette i en skål og tøm over olivenolje, avslutt med finhakket dill.