Squashsuppe med sitrondillolje

I supper kan du nesten putte alt. Noen har til og med forsøkt å koke suppe på en spiker! For det er det med supper. Du kan lage verdens billigste og velsmakende budsjettsuppe, restesuppe og vegtarsuppe. Du kan lage den fort - eller veldig langsomt.

Ingredienser

Squashsuppe

  • 2 Grønne squash
  • 3 fedd Hvitløk
  • 1 Løk
  • 1,5 ss Olivenolje
  • 7 dl Vann
  • 1 ss Hvitvinseddik
  • Salt
  • Pepper
  • 1 ss Creme fraiche

Sitrondillolje

  • 1 Sitron
  • 1 potte Dill
  • 0,8 dl Olivenolje

Slik gjør du

  1. Squashsuppe Skyll squash og skjær den i terninger. Knus hvitløkfedd og skrell og hakk løk. Skjær av stilkene på dillen og ta vare på dem. Fres squash, hvitløk og løk i olivenolje. Hell på vann og eddik og legg ned dillstilkene. La det hele koke i 10 minutter. Squashen skal bli myk, hell den så over i en blender, eller bland med en stavmikser. Bland suppen jevn med 1 ss crème fraiche. Tilsett salt og pepper. Hell opp i skåler og avslutt med sitrondilloljen.
  2. Sitrondillolje: Skjær skallet av sitronene og hakk kjøttet, ta ut steinene. Legg dette i en skål og tøm over olivenolje, avslutt med finhakket dill.