Ingredienser
Dette trenger du
-
5
dl
vann
-
5
dl
melk
-
1
stk
blomkål eller brokkoli
-
1
stk
gul løk
-
2
biter
grønnsaks- eller hønsebuljong
-
pepper
Slik gjør du
-
Å lage suppe fra bunnen er enklere og raskere enn mange tror.
Kok opp vann, melk og buljong. Mens det koker opp, deler du blomkål eller brokkoli i små buketter. Skjær løk i tynne skiver eller terninger. Tilsett grønnsakene i melkeblandingen og la det koke noen få minutter. Smak til med pepper. La det småkoke til grønnsakene er myke.
Kjør suppen glatt med stavmikser eller blender.
-
Velger du å bruke posesuppe, så tilsetter du grønnsakene de siste
5 minuttene av koketiden. Bruker du friske urter, så setter det alltid en litt ekstra god smak på suppen. Ved å rive i litt sitronskall vil suppen få en frisk smak.
-
Server suppen med litt grovt brød.