Suppepose

For mange er suppe ensbetydende med litt pulver som man blander med vann. Tilsetter du flere friske ingredienser eller lager suppen fra bunnen av, får du så mye mer igjen for lite strev!

Ingredienser

Dette trenger du

  • 5 dl vann
  • 5 dl melk
  • 1 stk blomkål eller brokkoli
  • 1 stk gul løk
  • 2 biter grønnsaks- eller hønsebuljong
  • pepper

Slik gjør du

  1. Å lage suppe fra bunnen er enklere og raskere enn mange tror. Kok opp vann, melk og buljong. Mens det koker opp, deler du blomkål eller brokkoli i små buketter. Skjær løk i tynne skiver eller terninger. Tilsett grønnsakene i melkeblandingen og la det koke noen få minutter. Smak til med pepper. La det småkoke til grønnsakene er myke. Kjør suppen glatt med stavmikser eller blender.
  2. Velger du å bruke posesuppe, så tilsetter du grønnsakene de siste 5 minuttene av koketiden. Bruker du friske urter, så setter det alltid en litt ekstra god smak på suppen. Ved å rive i litt sitronskall vil suppen få en frisk smak.
  3. Server suppen med litt grovt brød.