Barnevennlig fiskesuppe
Rask, sunn og enkel fiskesuppe som de fleste barn kan digge.
Slik gjør du
-
Skrell og vask gulrot, vask vårløk og blomkål. Skjær dette i skiver. Hvis du tar av en og en blomkålbukett kan du dele disse i to. Finhakk gressløk. Del fisken i biter.
-
Lag 1 liter fiskekraft med vann og fiskebuljong. Ta en stor kjele, som er litt bred og vid, ha i to spiseskjeer olje og skru varmen helt opp. Fres grønnsaker i olje og ha i laubærblad, gurkemeie, saft fra en halv sitron, salt og pepper. La det frese i 2-3 minutter. Ha i fiskekraften og la det koke opp. Skru ned varmen til halv styrke, la det småkoke i 5 minutter. Ha i 3 dl fløte og to spiseskjeer crème fraîche. Rør rundt så det blandes godt.
-
Ha i fisken og la det trekke i 5 til 10 minutter avhengig av størrelsen på fiskestykkene. Smak til med salt og pepper, og ha i rekene. La det trekke i 2 minutter til og server med baguetter eller grovt brød til.