Christers fiske- og rekesuppe

Lag en mettende og god fiskesuppe til middag.

Ingredienser

Christers fiske- og rekesuppe

  • 300 gram Rekeskall
  • 1 stk Fennikel
  • 1 stk Løk
  • 1 stk Liten gulrot
  • 2 fedd Hvitløk
  • 0,5 ts Hel sort pepper
  • 2 ts Tomatpuré
  • 1 stk Appelsin
  • 3 stk Tomater
  • 2-3 dl Fersk eplejuice – ikke fra konsentrat
  • 1 liter Vann
  • 3 dl Fløte
  • Salt, litt smør og olivenolje til smak
  • 2 ss Solsikkeolje
  • 500 g Hvit fisk
  • 100 g Rensede, ferske reker

Til servering

  • 1 stk Fennikel
  • 2 stk Reddiker
  • Fisk dill
  • Sitron og olivenolje til smak

Slik gjør du

  1. Skrell alle grønnsaker og kutt fint.
  2. Varm en vid panne eller kjele og ha i rekeskall. La de steke litt før du har i grønnsakene. Ha pepper før du har på tomatpuré.
  3. La den stekes godt ut før du har på eplejuice. Kok opp eplejuicen og reduser i noen minutter. Ha så på vann eller kraft og buljongterning. Skjær opp appelsin og tomater og ha i.
  4. Kok så suppen i 15 minutter før fløten tilsettes. Kok videre i 15 minutter og sil suppen. Smak til med salt, sitron, olivenolje og litt smør.
  5. Ved servering, skjær fennikel og reddik tynt på mandolin eller med en skarp kniv.
  6. Kutt fisken i terninger og dryss litt salt over.
  7. Varm litt av suppen i en liten kjele og varm opp fisken forsiktig, den skal ha en liten rå kjerne når den går i tallerken.
  8. Legg fisken i tallerken med grønnsakene, reker og evt blåskjell og hell varm suppe over. Avslutt med litt dill.