Fiskesuppe med laks, lettsaltet torsk og basilikum

Prøv denne mettende og kjempegode fiskesuppa til middag i dag.

Ingredienser

Dette trenger du

  • 1 stk Løk
  • 1 stort fedd Hvitløk
  • Solsikkeolje til steking
  • 2 stk Gulrøtter
  • 8 dl Vann
  • 1 terning Fiskebuljong
  • 1 dl Kremfløte
  • 1 dl Melk
  • 1 ss Maizena
  • 4 ss Kaldt vann
  • 0,5 stk Purre
  • 2 stenger Stangselleri
  • 1 stk Sitron
  • Salt
  • 200 g Laksefilet uten skinn
  • 200 g Lettsaltet torskefilet
  • Frisk basilikum til servering

Slik gjør du

  1. Kutt løk og hvitløk fint. Fres i litt olje på middels høy temperatur til løken er blank, kutt gulrøtter i tynne skiver og ha i. Ha deretter på vann, buljong, fløte og melk.
  2. La det småkoke i noen minutter før du jevner suppa med litt maizena rørt ut i vann.
  3. Kutt purre og selleri i tynne skiver og ha dem i. Smak til suppa med sitronsaft og salt.
  4. Kutt fisken i terninger, strø litt salt over og la den hvile i ca 10 minutter i romtemperatur. La fisken trekke i suppa i to-tre minutter før du serverer.
  5. Server gjerne med litt olivenolje på toppen, basilikum til pynt og ristet brød på siden.