Fiskesuppe med laks, lettsaltet torsk og basilikum

Prøv denne mettende og kjempegode fiskesuppen.

Ingredienser

Fiskesuppe med laks, lettsaltet torsk og basilikum

  • 1 stk Løk
  • 1 stort fedd Hvitløk
  • Solsikkeolje til steking
  • 2 stk Gulrøtter
  • 8 dl Vann
  • 1 terning Fiskebuljong
  • 1 dl Kremfløte
  • 1 dl Melk
  • 1 ss Maizena
  • 4 ss Kaldt vann
  • 0,5 stk Purre
  • 2 stenger Stangselleri
  • 1 stk Sitron
  • Salt
  • 200 g Laksefilet uten skinn
  • 200 g Lettsaltet torskefilet
  • Frisk basilikum til servering

Slik gjør du

  1. Kutt løk og hvitløk fint.
  2. Fres i litt olje på middels høy temperatur til løken er blank, kutt gulrøtter i tynne skiver og ha i. Ha deretter på vann, buljong, fløte og melk.
  3. La det småkoke i noen minutter før du jevner suppen med litt maizena rørt ut i kaldt vann.
  4. Kutt purren og sellerien i tynne skiver og ha dem i. Smak til suppen med sitronsaft og salt.
  5. Kutt fisken i terninger, strø litt salt over og la den hvile i ti minutter i romtemperatur. La fisken trekke i suppen i to-tre minutter. Server gjerne med olivenolje, basilikum og litt ristet brød til.