Fiskesuppe med laks, lettsaltet torsk og basilikum

Lag hjemmelaget fiskesuppe med laks og torsk.

Ingredienser

Fiskesuppe med laks, lettsaltet torsk og basilikum

  • 1 stk Løk
  • 1 stort Hvitløksfedd
  • Solsikkeolje til steking
  • 2 stk Gulrøtter
  • 8 dl Vann
  • 1 stk Fiskebuljongterning
  • 1 dl Kremfløte
  • 1 dl Melk
  • 1 ss Maizenna
  • 4 ss Kaldt vann
  • 0,5 stk Purre
  • 2 stk Stangselleristenger
  • 1 stk Sitron
  • Salt
  • 200 g Laksefilet uten skinn
  • 200 g Lettsaltet torskefilet
  • Frisk basilikum til servering

Slik gjør du

  1. Kutt løk og hvitløk fint. Fres i litt olje på middels høy temperatur til løken er blank, kutt gulrøtter i tynne skiver og ha i.
  2. Ha så på vann, buljong, fløte og melk. La det småkoke i noen minutter før du jevner suppen med litt maizena rørt ut i kaldt vann.
  3. Kutt purren og sellerien i tynne skiver og ha dem i. Smak til suppen med sitronsaft og salt.
  4. Kutt fisken i terninger, strø litt salt over og la den hvile i 10 minutter i romtemperatur. La fisken trekke i suppen i 2-3 minutter.
  5. Server gjerne med en god olivenolje, basilikum og litt ristet brød til.