Fiskesuppe med urtemarinert torsk og purre

La restematen bli til en kjempegod suppe.

Ingredienser

Fiskesuppe med urtemarinert torsk og purre

  • 1 neve frisk basilikum
  • 1 stort fedd hvitløk
  • 300 g fiskerester
  • 2 ss god olivenolje
  • 2 stk sjalottløk
  • 0,5 stk purre
  • 1 ss solsikkeolje eller annen nøytral olje til steking av løk
  • 2 dl vann
  • 1 terning fiskebuljong
  • 1 pakke kremfløte eller matfløte
  • Sitronsaft og salt til smak
  • Maizena for jevning ved behov

Slik gjør du

  1. Finhakk basilikumen og halve hvitløksfeddet. Rør sammen med 2 ss god olivenolje. Del fisken i mindre biter og bland med marinaden.
  2. Skrell og kutt sjalottløken og halve hvitløksfeddet i skiver. Del purren på langs, skyll godt og skjær den i tynne skiver.
  3. Fres sjalottløken og hvitløken i olje på middels varme. Hell på vann og fiskebuljong og la det småkoke i noen minutter før du har i fløte. Gi dette et oppkok.
  4. Miks suppen med en stavmikser eller i en kjøkkenmaskin slik at den får en helt glatt konsistens. Smak til med salt og sitron. Ønsker du en sterkere smak kan du tilsette mer kraft.
  5. Jevn suppen ved behov og ha i purreløken. La purren trekke i noen minutter i suppen.
  6. Avslutt med å ha i marinerte fiskerester. Trekk kjelen til side og la fisken varmes i suppen noen minutter før servering.