-
Finhakk basilikumen og halve hvitløksfeddet. Rør sammen med 2 ss god olivenolje. Del fisken i mindre biter og bland med marinaden.
-
Skrell og kutt sjalottløken og halve hvitløksfeddet i skiver. Del purren på langs, skyll godt og skjær den i tynne skiver.
-
Fres sjalottløken og hvitløken i olje på middels varme. Hell på vann og fiskebuljong og la det småkoke i noen minutter før du har i fløte. Gi dette et oppkok.
-
Miks suppen med en stavmikser eller i en kjøkkenmaskin slik at den får en helt glatt konsistens. Smak til med salt og sitron. Ønsker du en sterkere smak kan du tilsette mer kraft.
-
Jevn suppen ved behov og ha i purreløken. La purren trekke i noen minutter i suppen.
-
Avslutt med å ha i marinerte fiskerester. Trekk kjelen til side og la fisken varmes i suppen noen minutter før servering.