Hjemmelaget fiskesuppe

Inviter venner eller familie på hjemmelaget fiskesuppe.

Ingredienser

  • 6 ss Olivenolje
  • 1 stk Løk
  • 3 stk Hvitløksbåter
  • 1 dl Hakket persille
  • 4 stk Timiankvister
  • 2 stk Gulrøtter
  • 1 stk Purre
  • 1 boks Hakkede tomater
  • 1 ss Tomatpure
  • 5 dl Vann
  • 2 terninger Maggi fiskebuljong
  • 700 gram Laks
  • 1 dl Hvitvin
  • 800 gram Poteter
  • 1 klype Salt og pepper

Slik gjør du

  1. Varm opp olivenolje i en stor kjele, og stek forsiktig løk og hvitløk i noen minutter. Tilsett persille, timian, gulrøtter, purre, tomatpure og hakkede tomater. Rør rundt i 5 minutter.
  2. Tilsett hvitvin, vann og fiskebuljong. Om du ønsker kan du erstatte hvitvinen med eplejuice. Vent i 3 til 4 minutter, og tilsett deretter fisken. La det trekke i ca 10 minutter til fisken er kokt.
  3. Server rykende varm med kokte poteter eller grovt brød eller rundstykker. Velbekomme!