Frisk tomatsuppe

Med kyllingboller og mascarponekrem.

Ingredienser

Tomatsuppe

  • 2 stk Gul løk
  • 3 fedd Hvitløk
  • 1,5 kg Tomater
  • 2 ss Olivenolje
  • 5 dl Vann
  • 3 ss Tomatpure
  • 1 ts Salt
  • 1 ts Pepper

Kyllingboller

  • 1 pk Kyllingkjøttdeig
  • 1,5 ss Potetmel
  • 1 ss Tørket oregano
  • 1,5 ts Salt

Mascarponekrem

  • 0,5 liten potte Basilikum
  • 250 g Mascarpone
  • Salt og pepper etter smak

Slik gjør du

  1. Grovhakk løk, hvitløk og tomater. La løk og hvitløk surre i olje i en stor gryte til løken blir myk. Tilsett tomater og la det koke opp. Tilsett vann og tomatpure og miks alt grovt med stavmikser. Smak til med salt og pepper.
  2. Bland sammen kyllingkjøttdeig, potetmel, oregano og salt. Kna deigen godt, og form til små boller. La bollene trekke i suppen uten å røre, i ca. 10 min.
  3. Finhakk basilikum og bland med mascarpone. Smak til med salt og pepper. Server suppen med basilikumkrem og ev. litt grovt brød.