Gresskarpuré

Gresskarpuré

Kan brukes i røren til en gresskarkake, i pai, vaffel eller pannekakerøre, som basis til gresskarsuppe, eller som tilbehør til høstmiddagen.

Ingredienser

  • 4 stk Gresskar

Slik gjør du

  1. Skjær topp og bunn av gresskaret slik at det står stødig og skjær deretter av skallet. Del gresskaret i to og skrap ut frø og innmat. Del gresskarkjøttet i grove terninger. Ta vare på gresskarfrøene, de kan du riste i panne eller stekeovn, og spise som hjemmelaget snacks, toppe salater eller pynte kaker med.
  2. Ha terningene i en stor kjele, fyll på litt vann og kok dem på middels temperatur til terningene er møre, 15-20 minutter. Gresskar inneholder ofte en del væske, så det er bedre å spe med litt mer vann etter hvert. Pass på så det ikke koker tørt.
  3. Hell av vannet og ha terningene over i en food prosessor eller blender. En stavmikser kan også brukes. Kjør det hele til en jevn masse. Spe eventuelt med litt av kokevannet dersom du synes det blir for tørt.