Ingredienser
-
600
gram
Gresskar
-
2
stk
Sjalottløk
-
2
stk
Hvitløk
-
2
ss
Olje
-
1
stk
Grønnsaksbuljong
-
0,5
klype
Pepper
-
0,5
dl
Sitron
-
2
ss
Gresskarkjerner
-
2
ss
Timian
-
4
ss
Rømme
Slik gjør du
-
Skrell gresskar, del i to og skrap ut frøene. Del i biter. Hakk løk og hvitløk. Varm olje og fres løk og hvitløk til løken er myk og blank. Tilsett gresskarbitene og la dem frese med et par minutter. Hell over buljong og kok opp. La suppen koke i 15-20 minutter, eller til gresskaret er helt mørt.
-
Bruk stavmikser eller hurtigmikser og mos suppa til den er helt glatt. Tilsett mer vann/kraft om nødvendig.
-
Smak til suppa med pepper og sitronsaft. Server suppen med gresskarkjerner, rømme og timian.