Gresskarsuppe

Rene og milde smaker av gresskar, sjalottløk og hvitløk.

Ingredienser

  • 600 gram Gresskar
  • 2 stk Sjalottløk
  • 2 stk Hvitløk
  • 2 ss Olje
  • 1 stk Grønnsaksbuljong
  • 0,5 klype Pepper
  • 0,5 dl Sitron
  • 2 ss Gresskarkjerner
  • 2 ss Timian
  • 4 ss Rømme

Slik gjør du

  1. Skrell gresskar, del i to og skrap ut frøene. Del i biter. Hakk løk og hvitløk. Varm olje og fres løk og hvitløk til løken er myk og blank. Tilsett gresskarbitene og la dem frese med et par minutter. Hell over buljong og kok opp. La suppen koke i 15-20 minutter, eller til gresskaret er helt mørt.
  2. Bruk stavmikser eller hurtigmikser og mos suppa til den er helt glatt. Tilsett mer vann/kraft om nødvendig.
  3. Smak til suppa med pepper og sitronsaft. Server suppen med gresskarkjerner, rømme og timian.