Grønnsakssuppe med kjøttpølser

Enkel og sunn middag. Sløyf pølsene eller bytt ut med annet kjøtt som f.eks. knoke.

Ingredienser

  • 4 stk gulrøtter
  • 0,5 stk purreløk
  • 0,5 kålrot
  • 1 stk persillerot
  • 2 stk potet
  • 3 stk buljongterninger (kjøtt- eller grønnsaksbuljong)
  • 450 g Kjøttpølse
  • 1 Fersk persille til servering
  • 1 Grovt brød

Slik gjør du

  1. Vask alle grønnsakene og skrell poteter, sellerirot, gulrøtter og kålrot, og kutt i terninger. Purren kuttes i ringer.
  2. Ha alle grønnsakene over i kjele og tilsett vann og så det dekker grønnsakene. Legg i buljongterningene.
  3. Kok opp og la det småkoke i ca. 10-15 minutter. Skjær pølsene i biter og ha det i suppen, og la den småkoke i 5-10 minutter til. Rør rundt.
  4. Suppen er klar når grønnsakene er møre. Smak til med salt og pepper.
  5. Topp med finhakket persille og server med grovt brød.