Grønnsakssuppe med søtpoteter, karri og kokosmelk

Grønnsakssuppe med søtpoteter, karri og kokosmelk

Asiatisk-inspirert hverdagsfavoritt.

Ingredienser

  • 1 stk søtpotet
  • 4 stk Potet
  • 4 stk Gulrøtter
  • 2 bokser Kokosmelk lett
  • 2 terninger Grønnsaksbuljong
  • 1 pakke Røde linser
  • 1 ss Karri malt
  • 2 stk Saften fra lime
  • 1 Pepper
  • 1 pose Grønnkål

Gulrotsalat

  • 2 Gulrøtter
  • 0,5 Chili
  • 2 ss Sesamfrø
  • 1 potte Koriander

Slik gjør du

  1. Skrell og del grønnsakene i grove biter. Ha dem i en gryte sammen med kokosmelk og buljong. Kok opp og la det småkoke til grønnsakene er møre. Ha i linser, karri, limesaft, pepper og grønnkål. La det koke i 5 min så kålen blir myk.
  2. Skrell og rasp gulrøttene og ha dem i en bolle sammen med finhakket chili, sesamfrø og grovhakket koriander. Bland godt sammen. Server suppen med gulrotssalat som topping og litt ekstra koriander.