Grønnsakssuppe

Grønnsakssuppe

Laget på restemat og karbonadedeig.

Ingredienser

  • 2 ss Olivenolje
  • 1 stk Gul løk
  • 2 fedd Hvitløk
  • 1 pk Karbonadedeig
  • 1 l Vann
  • 2 ss Tomatpure
  • 2 terninger Grønnsaksbuljong
  • 1 kg Blandede grønnsaker, f.eks brokkoli, purre, kålrot, stangselleri, blomkål, gulrot og sellerirot
  • Evnt. litt grovt brød
  • 1 neve Frisk persille

Slik gjør du

  1. Varm en stor gryte med olje. Finhakk løk og hvitløk og surr den myk i oljen. Ha i karbonadedeig og del den opp i småbiter med en sleiv. Stek det gyllent. Tilsett vann, tomatpure og buljong. La alt koke opp mens du hakker grønnsaker.
  2. Del grønnsakene i like store biter, så du får samme koketid på alt. Det som trenger kortere koketid, f.eks. cherrytomat eller squash, legger du i mot slutten av koketiden. La alt koke til grønnsakene er myke. Server med grovt brød og frisk persille.
  3. Dette er en supergod restesuppe! Bruk det du finner i kjøleskapet. Godt for deg, og godt for miljøet!