Gulrotsuppe med appelsin og kikerter

Denne suppen er perfekt på en litt hustrig høstdag.

Ingredienser

Gulrotsuppe med appelsin og kikerter

  • 500 g Gulrøtter
  • 1 stk Purre
  • 2 ss Olivenolje
  • 1 liter Vann
  • 2 terninger Hønsebuljong
  • 1,5 dl Appelsinjuice
  • 1 pk Kikerter
  • 0,5 ts Malt cumin
  • 1 ts Malt koriander
  • Flaksalt
  • 1 dl Crème fraîche
  • 1 neve Frisk persille
  • Brød til servering

Slik gjør du

  1. Skrubb eller skrell gulrøttene. Rens purren ved å skjære opp den øverste delen på langs og skyll godt.
  2. Skjær gulrøttene og den lyse delen av purren i tynne skiver (bruk gjerne den mørke til topping).
  3. Varm oljen i en stor kjele over middels høy varme. Legg i grønnsakene og stek dem mens du rører til de har myknet litt, ca. 10 minutter.
  4. Kok opp vannet og bland i buljongen. Hell det i sammen med juice, kikerter, cumin og koriander, rør om og la det putre under lokk i ca. 15 minutter.
  5. Kjør suppen helt jevn med blender eller stavmikser. Smak til med salt og server toppet med et par skjeer crème fraîche, litt finhakket persille, og brød til.