Gulrotsuppe med linser, appelsin og kokosmelk

En mettende suppe proppfull av gode smaker.

Ingredienser

Gulrotsuppe med linser, appelsin og kokosmelk

  • 600 g gulrot
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ts malt cumin
  • 1 ts malt karri
  • 1 ts chili finhakket
  • 1 ts gurkemeie
  • 8 dl vann
  • 1 terning grønnsaksbuljong
  • 1 neve ristede mandler
  • 1 stk eple
  • 1 neve koriander
  • 1 pk røde linser
  • 1 boks kokosmelk lett
  • 1 stk appelsin, saft og skall
  • 1 stk granateple

Slik gjør du

  1. Skrell og del gulrøttene i biter. Varm olivenolje i en kjele og ha i gulrøttene og krydderet. Rør rundt. Hell over vannet og buljongterningene. La det koke til gulrøttene er møre.
  2. Rist mandlene i en tørr stekepanne. Skjær eplet i staver og hakk koriander.
  3. Skyll linsene og ha dem i suppen. Kjør suppen med en stavmikser og ha i kokosmelk, revet skall og saft av appelsiner. Blend suppen med stavmikseren en gang til og gi den et lite oppkok. Smak til med salt og pepper.
  4. Hell suppen i skåler og topp med mandler, eplestaver og granateplekjerner. Dryss over hakket koriander.