Ingredienser
Gulrotsuppe med linser, appelsin og kokosmelk
-
600
g
gulrot
-
2
ss
olivenolje
-
2
ts
malt cumin
-
1
ts
malt karri
-
1
ts
chili finhakket
-
1
ts
gurkemeie
-
8
dl
vann
-
1
terning
grønnsaksbuljong
-
1
neve
ristede mandler
-
1
stk
eple
-
1
neve
koriander
-
1
pk
røde linser
-
1
boks
kokosmelk lett
-
1
stk
appelsin, saft og skall
-
1
stk
granateple
Slik gjør du
-
Skrell og del gulrøttene i biter. Varm olivenolje i en kjele og ha i gulrøttene og krydderet. Rør rundt. Hell over vannet og buljongterningene. La det koke til gulrøttene er møre.
-
Rist mandlene i en tørr stekepanne. Skjær eplet i staver og hakk koriander.
-
Skyll linsene og ha dem i suppen. Kjør suppen med en stavmikser og ha i kokosmelk, revet skall og saft av appelsiner. Blend suppen med stavmikseren en gang til og gi den et lite oppkok. Smak til med salt og pepper.
-
Hell suppen i skåler og topp med mandler, eplestaver og granateplekjerner. Dryss over hakket koriander.