Ingredienser
-
2
kg
Salt lammekjøtt
-
1
l
Vann
-
1
stk
Løk, finhakket
-
3
stk
Gulrot i terninger
-
3
skiver
Sellerirot i terninger
-
3
skiver
Kålrot i terninger
-
1
stk
Persillerot, stor
-
0,5
stk
Purre i skiver
-
4
stk
Potet i terninger
-
1
stk
Kjøttbuljongterning
-
1
ts
Salt
-
0,5
ts
Pepper
-
3
ss
Finhakket, fersk timian
Slik gjør du
-
Skjær bort beina av kjøttet og kutt kjøttet i terninger. Kok opp vann og ha i kjøttet. Kok opp og ta av skummet. La kjøttet småkoke til det er mørt, ca. 1,5 timer. Smak på vannet etter ca 30 minutter, er det for salt byttes vannet med friskt vann. Kok opp på nytt.
-
Ha grønnsakene og buljongterningen over i kjelen med kjøttet.
-
La suppen småkoke i ca. 20 minutter til grønnsakene er møre. Smak til med salt og pepper, og dryss over finhakket timian før servering. Serveres med godt brød eller flatbrød.