Kremet tomatsuppe

Kremet tomatsuppe er en klassiker du aldri går lei.

Ingredienser

Kremet tomatsuppe

  • Ca. 1,5 kg Godt modne tomater
  • 1 stk Sjalottløk (ev. 1/2 gul løk)
  • 2 ss Rapsolje
  • 2 fedd Hvitløk
  • 0,5 ts Salt
  • 0,5 ts Nykvernet pepper
  • 1 ts Sukker
  • 2 ss Tomatpuré
  • 1 neve Frisk basilikum
  • 2 dl Matfløte, pluss 4 ss til servering
  • 50 g Grana Padano
  • Godt brød til servering

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 200 grader.
  2. Del tomatene og løken i fire og legg dem på et stekebrett. Hell over olje og finrevet eller hakket hvitløk, salt og pepper.
  3. Vend alt godt sammen, fordel det utover brettet og bak til tomatene har fått en fin stekeskorpe.
  4. Skrap alt over i en blender (bruk eventuelt en stavmikser) og tilsett sukker, tomatpuré, basilikum (spar litt til servering), fløte og revet Grana Padano. Kjør det sammen til en jevn suppe og smak til med salt og pepper.
  5. Server toppet med litt fløte og grovhakket basilikum. Server med godt brød til.