Kyllingsuppe

Suppen alle elsker!

Ingredienser

  • 3 stk Kyllingfilet
  • 2 stk Gulrøtter
  • 4 stk Vårløk
  • 0,5 stk Sellerirot
  • 25 gram Smør
  • 1 ss Olivenolje
  • 1 liten neve Frisk timian
  • 1 stk Sitron
  • 1 liter Vann
  • 2 terninger Hønsebuljonng
  • Salt og pepper

Slik gjør du

  1. Varm en kjele, tilsett smør og olivenolje. Stek kyllingen til den har fått en fin stekeskorpe og legg den til side.
  2. Skjær gulrøttene og selleriroten i biter og stek dem i kjelen til bitene er lett gylne.
  3. Skjær kyllingen i mindre biter og ha dem i gryten sammen med timian og varmt vann. Smuldre i buljongterningene. Kok opp. skru ned varmen, og la det koke i ca. 20 minutter til kyllingen og grønnsakene er gjennomkokte.
  4. Press i sitronsaft og tilsett finsnittet vårløk. Smak til med salt og nykvernet pepper og pynt med sitronskall og timianblader.
  5. Serveres rykende varm, med grovt brød/rundstykker ved siden av.