Minestronesuppe med kjøttboller
Lag hjemmelaget suppe til middag.
Slik gjør du
-
Kok pastaen etter anvisningen på pakken.
-
Hakk løken og hvitløken fint. Skjær gulrøttene i små terninger på ca. 1 cm, squashen i terninger på ca. 2 cm og sellerien i tynne skiver.
-
Stek kjøttbollene i 2 ss olje i en tykkbunnet kjele på middels varme til de nesten er gjennomstekt og legg til side. Stek løk, selleri og gulrøtter til de har myknet litt. Tilsett mer olje ved behov.
-
Krydre med en klype salt og pepper, tilsett hvitløk og tomatpurè og stek det i et par minutter til. Hell over tomatene og buljongen rørt ut i vannet, oregano, timian, laurbærblad og squash og la det putre i 5 minutter.
-
Tilsett kjøttbollene og bønnene (skylt) og la det putre i 5 minutter til. Fjern laurbærbladene, klem over sitronsaften og smak til med salt og pepper. Vend inn pastaen og server toppet med grovhakket basilikum og revet Grana Padano.