Minestronesuppe med kjøttboller

Lag hjemmelaget suppe til middag.

Ingredienser

Minestronesuppe med kjøttboller

  • 1 pk Svenske kjøttboller
  • 2 dl Pastaskruer
  • 1 stk Gul løk
  • 2 fedd Hvitløk
  • 2 stk Gulrøtter
  • 0,5 stk Squash
  • 2 stilker Stangselleri
  • 3 ss Olivenolje
  • Flaksalt og nykvernet pepper
  • 2 ss Tomatpure
  • 1 pk Hakkede tomater
  • 1 terning Hønsebuljong
  • 6 dl Kokende vann
  • 1 ts Tørket oregano
  • 1 ts Tørket timian
  • 2 stk Laurbærblader
  • 1 pk Hvite bønner
  • 0,5 stk Sitron
  • 1 neve Frisk basilikum
  • Grana Padano

Slik gjør du

  1. Kok pastaen etter anvisningen på pakken.
  2. Hakk løken og hvitløken fint. Skjær gulrøttene i små terninger på ca. 1 cm, squashen i terninger på ca. 2 cm og sellerien i tynne skiver.
  3. Stek kjøttbollene i 2 ss olje i en tykkbunnet kjele på middels varme til de nesten er gjennomstekt og legg til side. Stek løk, selleri og gulrøtter til de har myknet litt. Tilsett mer olje ved behov.
  4. Krydre med en klype salt og pepper, tilsett hvitløk og tomatpurè og stek det i et par minutter til. Hell over tomatene og buljongen rørt ut i vannet, oregano, timian, laurbærblad og squash og la det putre i 5 minutter.
  5. Tilsett kjøttbollene og bønnene (skylt) og la det putre i 5 minutter til. Fjern laurbærbladene, klem over sitronsaften og smak til med salt og pepper. Vend inn pastaen og server toppet med grovhakket basilikum og revet Grana Padano.