Minestronesuppe med restekjøtt

Minestronesuppe med restekjøtt

Rester etter kjøttmiddagen passer perfekt i en suppe.

Ingredienser

Minestronesuppe med restekjøtt

  • Rester av kjøtt, skinke eller bacon
  • 1 stk Gul løk
  • 2 fedd Hvitløk
  • 2 ss Olivenolje
  • 3 stk Gulrøtter
  • 2 stk Selleristilker
  • 1 stk Squash
  • 0,5 ts Flaksalt
  • 1 ts Nykvernet pepper
  • 2 stk Laurbærblader
  • 1 ts Tørket oregano
  • 1 pk Hakkede tomater
  • 2 terninger Kyllingbuljong
  • 1,5 l Kokende vann
  • 1 pk Kikerter
  • 1 neve Frisk basilikum
  • Grana Padano til servering
  • Brød til servering

Slik gjør du

  1. Finhakk løk og hvitløk. Varm oljen i en stor gryte på middels varme og ha det i. Stek løken til den er myk, men ikke har fått farge.
  2. Skjær gulrøtter, selleri og squash i små terninger og legg dem i. Krydre med en klype salt og pepper. Når grønnsakene har fått litt farge tilsetter du laurbærblader, oregano, tomater og buljong rørt ut i kokende vann.
  3. Skru opp varmen og gi suppen et oppkok. La den putre i noen minutter til den har tyknet litt og smak den til med salt og pepper. Rett før servering legger du i kikertene og restekjøttet skåret i terninger, slik at de rekker å bli gjennomvarme.
  4. Grovhakk basilikumen, rør den i og server suppen toppet med revet Grana Padano og med brød til.