Potetsuppe med gresskarkjerner og gressløkolje

Server potetene som egen rett - i en suppe.

Ingredienser

Potetsuppe

  • 500 g Poteter
  • 1 stk Gul løk
  • 1 dl Gresskarkjerner
  • 50 g Smør
  • 1 l Vann
  • 2 terninger Hønsebuljong
  • 1,5 dl Fløte
  • Salt og nykvernet pepper
  • Brød til servering

Gressløkolje

  • 1 potte Gressløk
  • 1 dl Olivenolje
  • Flaksalt

Slik gjør du

  1. Skrell potetene og løken og skjær dem i grove terninger.
  2. Rist gresskarkjernene gylne i en stor, tykkbunnet kjele over middels varme og legg dem til side.
  3. Smelt smøret i kjelen og stek grønnsakene i et par minutter over svak varme – de skal ikke få farge, bare så vidt mykne.
  4. Kok opp vannet, rør ut buljongen og hell det over potetene. La suppen småputre til potetene er så myke at de lett kan moses. Hell i fløten og tilsett en klype salt.
  5. Bruk en blender eller en stavmikser og kjør suppen til den er helt jevn. Smak til med salt og pepper og server toppet med gressløkolje og gresskarkjerner, sammen med godt brød.
  6. Grovhakk gressløken og legg den i en blender sammen med oljen og en klype salt. Kjør det sammen til du har en jevn og grønn olje.