Ingredienser
Nøttestrøssel
-
0,5
dl
olivenolje
-
0,5
dl
mandler
-
3
kvister
rosmarin
-
0,5
ts
flaksalt
-
0,5
stk
sitron, skall og saft
Suppe
-
2
terninger
hønse- eller grønnsaksbuljong
-
1
dl
vann
-
450
g
ferdigrenset purre
-
2
ss
smør
-
375
g
melne poteter
-
4
ss
Drømmelett
-
flaksalt og nykvernet pepper
Slik gjør du
-
Varm oljen i en tykkbunnet gryte på middels varme. Finhakk mandler og rosmarin og stek det til mandlene er gylne og sprø. Legg over i en skål (pass på å få med oljen) og bland inn salt, sitronskall og –saft.
-
Løs opp buljongterningene i kokende vann. Skjær purren i skiver. legg den i et dørslag og skyll den godt i rennende vann. Skrell potetene og kutt dem i terninger. Smelt smøret i en gryte på middels varme og stek purre og poteter til purren er myk. Hell i buljongen og la det koke til potetene er myke. Fjern fra varmen. Ha i Drømmelett og kjør suppen glatt i en blender eller med stavmikser. Smak til med salt og pepper. Server med nøttestrøssel.