Purre- og potetsuppe med nøttestrøssel

Spice opp den klassiske suppa med et spennende tilbehør.

Ingredienser

Nøttestrøssel

  • 0,5 dl olivenolje
  • 0,5 dl mandler
  • 3 kvister rosmarin
  • 0,5 ts flaksalt
  • 0,5 stk sitron, skall og saft

Suppe

  • 2 terninger hønse- eller grønnsaksbuljong
  • 1 dl vann
  • 450 g ferdigrenset purre
  • 2 ss smør
  • 375 g melne poteter
  • 4 ss Drømmelett
  • flaksalt og nykvernet pepper

Slik gjør du

  1. Varm oljen i en tykkbunnet gryte på middels varme. Finhakk mandler og rosmarin og stek det til mandlene er gylne og sprø. Legg over i en skål (pass på å få med oljen) og bland inn salt, sitronskall og –saft.
  2. Løs opp buljongterningene i kokende vann. Skjær purren i skiver. legg den i et dørslag og skyll den godt i rennende vann. Skrell potetene og kutt dem i terninger. Smelt smøret i en gryte på middels varme og stek purre og poteter til purren er myk. Hell i buljongen og la det koke til potetene er myke. Fjern fra varmen. Ha i Drømmelett og kjør suppen glatt i en blender eller med stavmikser. Smak til med salt og pepper. Server med nøttestrøssel.