Purre- og potetsuppe med nøttestrøssel

Purre- og potetsuppe med nøttestrøssel

Spice opp den klassiske suppa med et spennende tilbehør.

20-40 min
Middels

Slik gjør du

Nøttestrøssel

  1. Varm oljen i en tykkbunnet gryte på middels varme. Finhakk mandler og rosmarin og stek det til mandlene er gylne og sprø. Legg over i en skål (pass på å få med oljen) og bland inn salt, sitronskall og –saft.

Suppe

  1. Løs opp buljongterningene i kokende vann. Skjær purren i skiver. legg den i et dørslag og skyll den godt i rennende vann. Skrell potetene og kutt dem i terninger. Smelt smøret i en gryte på middels varme og stek purre og poteter til purren er myk. Hell i buljongen og la det koke til potetene er myke. Fjern fra varmen. Ha i Drømmelett og kjør suppen glatt i en blender eller med stavmikser. Smak til med salt og pepper. Server med nøttestrøssel.