Sellerirotsuppe
Sellerirotsuppe passer perfekt på litt kalde høstdager.
20-40 min
MiddelsSlik gjør du
Sellerirotsuppe
- Snitt purren i fine skiver, skyll dem godt og la dem renne av seg.
- Varm margarin over middels varme i en stor kjele, tilsett purren og la den steke til den er helt myk, men uten ekstra farge.
- Skrell selleriroten og skjær den i grove terninger.
- Fjern kjernehusene og skjær eplene i grove biter. Ha dem i kjelen sammen med timianblader, bønner og buljong rørt ut i kokende vann.
- Gi suppen et oppkok og la den småputre til selleriroten er helt mør. Kjør den jevn i en blender eller med en stavmikser.
- Smak til med salt og pepper, og server toppet med hvitløk- og chiliolje, gjerne med godt brød til.
Hvitløks- og chiliolje (kan sløyfes)
- Skjær chili og hvitløk i tynne skiver.
- Skjær tynne strimler av sitronskall med en potetskreller.
- Grovhakk valnøttene.
- Varm oljen over middels varme i en kjele. Tilsett chili, hvitløk, sitron og valnøtter, rør om underveis og la det steke i 4-5 minutter til hvitløken så vidt har blitt gyllen.
- Smak til med salt og avkjøl i en skål.