Sellerirotsuppe

Sellerirotsuppe

Sellerirotsuppe passer perfekt på litt kalde høstdager.

20-40 min
Middels

Slik gjør du

Sellerirotsuppe

  1. Snitt purren i fine skiver, skyll dem godt og la dem renne av seg.
  2. Varm margarin over middels varme i en stor kjele, tilsett purren og la den steke til den er helt myk, men uten ekstra farge.
  3. Skrell selleriroten og skjær den i grove terninger.
  4. Fjern kjernehusene og skjær eplene i grove biter. Ha dem i kjelen sammen med timianblader, bønner og buljong rørt ut i kokende vann.
  5. Gi suppen et oppkok og la den småputre til selleriroten er helt mør. Kjør den jevn i en blender eller med en stavmikser.
  6. Smak til med salt og pepper, og server toppet med hvitløk- og chiliolje, gjerne med godt brød til.

Hvitløks- og chiliolje (kan sløyfes)

  1. Skjær chili og hvitløk i tynne skiver.
  2. Skjær tynne strimler av sitronskall med en potetskreller.
  3. Grovhakk valnøttene.
  4. Varm oljen over middels varme i en kjele. Tilsett chili, hvitløk, sitron og valnøtter, rør om underveis og la det steke i 4-5 minutter til hvitløken så vidt har blitt gyllen.
  5. Smak til med salt og avkjøl i en skål.