Thaisuppe

Med sprø grønnsaker og lårfilet av kylling.

Ingredienser

  • 4 stilker Vårløk
  • 1 pk Sukkererter
  • 2 stk Gulrøtter
  • 4 stilker Stangselleri
  • 2 ss Olivenolje
  • 1 pk lårfilet av kylling
  • 1 stk Gul løk
  • 2 bokser Lett kokosmelk
  • 2 terninger Hønsebuljong
  • 1 dl Sesamfrø
  • 3 Saft og skall av lime
  • 1 stk 5 cm stor bit ingefær
  • 1 potte Koriander til servering

Slik gjør du

  1. Finskjær vårløk og sukkererter. Bruk en ostehøvel eller mandolin og skjær strimler på langs av gulrot og stangselleri. Ha alle grønnsakene i en bolle med iskaldt vann. Dette vil gjøre de ekstra sprø, og få de til å krølle seg!
  2. Varm olje i en stor gryte. Skjær kyllingen i tynne skiver og surr dem i oljen til kjøttet får litt farge. Del løk i tynne biter. Ha i løk, kokosmelk og hønsebuljong. La det koke opp og senk varmen.
  3. I mellomtiden rister du sesamfrø i en tørr panne. Vask lime og ta av skallet med en rasp. Skrell ingefær og rasp den grovt. Ha limeskall, ingefær og saften av limen i suppen. Hell opp i dype boller og server med sprø grønnsaker, ristede sesamfrø og frisk koriander på toppen!