Toscansk grønnsakssuppe

Italiensk klassiker med brød i selve suppa.

Ingredienser

  • 1 liter vann
  • 2 terninger hønse- eller grønnsaksbuljong
  • 3 ss olivenolje
  • 1 stilk stangselleri
  • 0,5 stk løk
  • 0,5 stk fennikel
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 stk laurbærblad
  • 5 kvister timian
  • 5 kvister persille
  • 1 pakke hakkede tomater
  • 0,5 ts chilipulver
  • 2 skiver tørt brød
  • 5 dl grønnkål (eventuelt spinat)
  • 1 pakke hvite bønner
  • flaksalt og nykvernet pepper
  • Grana Padano
  • 1 stk sitron
  • 1 neve persille

Slik gjør du

  1. Kok opp vannet og løs opp buljongterningene. Skjær selleri, løk og fennikel i terninger. Stek dem i olje i en tykkbunnet gryte på middels varme, til løken er myk og blank. Ha i hakket hvitløk, og stek til den er myk. Knyt urtene sammen med litt hyssing og legg dem i sammen med buljong, tomater og chilipulver. Kok på lav varme i 30 minutter. Rør om innimellom.
  2. Rist brødet, skjær det i terninger og ha dem i suppen sammen med bønnene. Fjern stilkene på grønnkålen og grovhakk bladene. Legg dem i suppen når bønnene er varme. La det småkoke i 5 minutter. Fisk ut urtene og smak til med salt og pepper. Server med revet Grana Padano, litt ferskpresset sitronsaft (ev. sitronskall) og hakket persille.