Klassisk pinnekjøtt med vossakorv og kålrotstappe

Klassisk pinnekjøtt med vossakorv og kålrotstappe

Denne klassikeren står på mange middagsbord i løpet av jula.

Ingredienser

Pinnekjøtt og vossakorv

  • Pinnekjøtt, 350-400 gram per person
  • 1 ring Vossakorv
  • Bjørkepinner eller rist

Kålrotstappe

  • 1 kg Kålrot
  • 3 stk Gulrøtter
  • 3 stk Poteter
  • 1 dl Kremfløte
  • 4 ss Smør
  • Salt og pepper

Slik gjør du

  1. Vann ut pinnekjøttet hvis du ikke har kjøpt ferdigutvannet pinnekjøtt. Se på pakken hvor lenge det skal vannes ut, men som regel tar det et døgn. Skift ut vannet halvveis i utvanningstiden.
  2. Legg en rist eller bjørkepinner lagvis i bunnen av kjelen. Fjern barken på pinnene dersom du har skåret dem selv. Fyll deretter på med vann opp til pinnene eller risten.
  3. Damp pinnekjøttet på svak varme under lokk i 2,5 til 3 timer. Når kjøttet løsner fra beina, er pinnekjøttet klart til å nytes.
  4. Biter av vossakorv kan dampes sammen med pinnekjøttet det siste kvarteret før servering.
  5. Del kålrot, gulrøtter og poteter i grove biter. Kok dem møre i lettsaltet vann. Hell av vannet og mos grønnsakene. Ha i kremfløte og smør og smak til med salt og pepper.