Klassisk pinnekjøtt med vossakorv og kålrotstappe
Denne klassikeren står på mange middagsbord i løpet av jula.
Slik gjør du
-
Vann ut pinnekjøttet hvis du ikke har kjøpt ferdigutvannet pinnekjøtt. Se på pakken hvor lenge det skal vannes ut, men som regel tar det et døgn. Skift ut vannet halvveis i utvanningstiden.
-
Legg en rist eller bjørkepinner lagvis i bunnen av kjelen. Fjern barken på pinnene dersom du har skåret dem selv. Fyll deretter på med vann opp til pinnene eller risten.
-
Damp pinnekjøttet på svak varme under lokk i 2,5 til 3 timer. Når kjøttet løsner fra beina, er pinnekjøttet klart til å nytes.
-
Biter av vossakorv kan dampes sammen med pinnekjøttet det siste kvarteret før servering.
-
Del kålrot, gulrøtter og poteter i grove biter. Kok dem møre i lettsaltet vann. Hell av vannet og mos grønnsakene. Ha i kremfløte og smør og smak til med salt og pepper.