Jansons fristelse med løksalsa

Et allsidig tilbehør som smaker godt til skinken, kjøttbollene eller laksen. Hvis du ikke spiser opp alt, smaker den nesten bedre dagen etter. Bare varm den opp i ovnen!

Ingredienser

Jansons fristelse med løksalsa

  • 6 store poteter
  • 2 stk gul løk
  • 1 dl Ansjos
  • 3 dl Fløte
  • 2 ss dijonsennep
  • hvit pepper
  • 0,5 dl griljermel

Løksalsa

  • 0,5 stk purre
  • 1 stk rødløk
  • 1 potte Gressløk
  • Salt
  • Pepper
  • 1 ss Olivenolje
  • 0,5 stk sitron (Saft av)

Slik gjør du

  1. Skjær poteter i tynne strimler. Skrell løk og skjær i tynne båter. Bland sammen ansjossaft med fløte og sennep. Smak til med hvit pepper. Finhakk ansjos og tilsett i fløteblandingen. Legg løk og poteter lagvis i en ildfast form. Hell over væsken. Se til at ikke all fisken legger seg på toppen. Rør gjerne lett rundt med en gaffel. Strø over griljermel. Stek midt i ovnen i ca. 45 minutter på 200 °C.
  2. Skjær løk og purre til salsaen i tynne skiver. Finhakk gressløk. Bland sammen med olje og sitronsaft. Smak til med salt og pepper.