Ingredienser
Jansons fristelse med løksalsa
-
6
store
poteter
-
2
stk
gul løk
-
1
dl
Ansjos
-
3
dl
Fløte
-
2
ss
dijonsennep
-
hvit pepper
-
0,5
dl
griljermel
Løksalsa
-
0,5
stk
purre
-
1
stk
rødløk
-
1
potte
Gressløk
-
Salt
-
Pepper
-
1
ss
Olivenolje
-
0,5
stk
sitron (Saft av)
Slik gjør du
-
Skjær poteter i tynne strimler. Skrell løk og skjær i tynne båter. Bland
sammen ansjossaft med fløte og sennep. Smak til med hvit pepper.
Finhakk ansjos og tilsett i fløteblandingen. Legg løk og poteter lagvis i
en ildfast form. Hell over væsken. Se til at ikke all fisken legger seg på
toppen. Rør gjerne lett rundt med en gaffel. Strø over griljermel. Stek midt
i ovnen i ca. 45 minutter på 200 °C.
-
Skjær løk og purre til salsaen i tynne skiver. Finhakk gressløk. Bland
sammen med olje og sitronsaft. Smak til med salt og pepper.